General Dragan Ćurčić preminuo je u 55. godini života.

Kako doznaje Pogled.ba, njegovo tijelo je pronađeno u krevetu i još uvijek nije poznat uzrok smrti.

Posljednji ispraćaj pokojnika kreće u podnedjeljak 2. prosinca u 13:45 sati ispred Gradske mrtvačnice ”Bijeli Brijeg”, a obrad pokopa u Čapljini na groblju Sv.Franje u 15:30 sati.

Rodio se 1. rujna 1965. u selu Janjcu kod Zenice, BiH. Po zanimanju je profesionalna vojna osoba. Srednje školovanje imao je u Zagrebu, gdje je pohađao opću srednju vojnu školu od 1980. do 1984. Od 1984. do 1988. pohađao je vojnu akademiju kopnene vojske, smjer pješaštva.Dvije je godine pohađao opći smjer u Beogradu te je dvije godine specijalizirao pješaštvo u Sarajevu.

Znajući 1990.-1991. da JNA nije ono kakvom ju se prikazivalo, Ćurčić je odlučio napustiti ju, no nije bilo sigurna načina da ju napusti u Zenici, a nije ni želio bježati u inozemstvo. Preko veza je početkom 1992. napustio JNA te otišao kući, a potom se priključio u Vrgorcu postrojbi Kralj Tomislav, kojom je zapovijedao Mate Šarlija Daidža.

Bio je zapovjednikom postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović. Vojnu karijeru završio je kao dozapovjednik Zajedničkog zapovjedništva Vojske Federacije BiH.

Pogled. ba/Tomislavcity