U župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu organizira se treće po redu Biblijsko bdijenje. Kao što je već poznato, riječ je neprestanome čitanju Svetoga pisma od korica do korica, a stanka se pravi samo za vrijeme svete mise ili nekih drugih obreda u crkvi. Čita se dan i noć dok se ne pročita cijela Biblija. Sve skupa traje oko četiri dana i noći, a jedan čitač čita oko pola sata.

Smisao Biblijskog bdijenja je osvijestiti važnost Božje Riječi u našim životima te da se bar jednom godišnje javno pročita Sveto pismo. Kada se pročita i zadnji redak Biblije oglasit će se sva zvona na našoj spomen bazilici.

Čitanje će započeti na Prvu korizmenu nedjelju (1. ožujka) poslije svete mise u 12 sati.  Iz Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu pozivaju sve župljane, i stare i mlade, da se odazovu u što većem broju.

Prijave se primaju u župnom uredu na broj 034 356 – 800 ili na e-mail adresu zupa.duvno@biskupija.md-tm.ba. Sastanak u vezi rasporeda čitača bit će dan prije početka čitanja, u subotu 29. veljače u 19 sati, u našoj spomen bazilici.

 

Tomislavcity/Glasnik sv. Mihovila Arkanđela