Sinoć je u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije održana redovita sjednica  Skupštine Hrvatskog košarkaškog kluba „Tomislav“. Predsjednik Damir Baković je otvorio sjednicu i njome predsjedavao. Prozivkom nazočnih članova Skupštine utvrđeno je da postoji kvorum za normalan rad i odlučivanje.

Dnevni red sjednice usvojen jednoglasno i bez dopune dnevnog reda.

Nakon usvajanja dnevnog reda Predsjednik Damir Baković je iznio financijske podatke za 2018. i 2019. godinu.

Detaljno je obrazložio prihodovnu i rashodovnu stranu izvješća analitički po stavkama. Također je usporedio stavke prihoda i rashoda za 2019. godinu u odnosu sa iste stavke iz 2018. godine.

Prihodi za 2018. godinu su iznosili ukupno 33.890,00 KM.

Rashodi za 2018. godinu su iznosili ukupno 22.490,00 KM.

Ukupan financijski rezultat u 2018. godini je (+11.400,00KM)

Prihodi za 2019. godinu su iznosili ukupno 26.380,00 KM

Rashodi za 2019. godinu su iznosili ukupno  37.178,00 KM

Ukupan financijski rezultat u 2019. godini je (-10.798,00KM)

Stanje na računu HKK Tomislav na dan 29.9.2020.godine je (+ 4.548,14 KM)

Klub nema financijskih dugovanja prema savezu, prema dobavljačima sportske opreme, prema osnovnim i srednjim školama kao ni prema igračima i trenerima.

Ukupne obveze na ime prijevoza svih selekcija od rujna 2014. godine do posljednje vožnje u lipnju 2020. godine iznose 44.953,50 KM.

Iznos koji je HKK Tomislav u tom periodu uplatio prijevozniku je 44.789,50 KM.

Predsjednik Damir Baković je podnio i izvješće o radu za 2019. godinu po uzrasnim kategorijama počevši od najmlađih prema seniorima.

Mlađi kadeti su natjecanje završili na 7. mjestu, kadeti na 10., a seniori na 7. mjestu. Sezona je prekinuta polovicom mjeseca ožujka zbog pandemije koronavirusa. Pružena je mogućnost trenerima da se dodatno obrate i nadopune izvješće.

Sukladno članku 32. Statuta predsjednik Damir Baković ukratko je podnio izvješće o radu uprave u proteklom periodu te plan rada i viziju razvoja kluba u narednom periodu.

Predsjednik Damir Baković je konstatirao da je on osobno član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Herceg-Bosne ,član skupštine Košarkaškog saveza Herceg-Bosne te član skupštine Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine. Naglasio je da su navedene pozicije su od izuzetne važnosti jer pružaju mogućnost sudjelovanja i utjecanja na brojne odluke unutar saveza HB kao i saveza na državnoj razini(KSBiH). Osim toga, osnivačka skupština Košarkaške Akademije Herceg-Bosne održana je upravo u Tomislavgradu.

Predsjednik je iznio svoju viziju budućnosti kluba. Nepovoljan utjecaj koronavirusa i općenito teška financijska situacija s negativnim trendovima su samo dio razloga zbog kojih smatra da HKK Tomislav u narednom periodu ne treba nastupati u seniorskoj konkurenciji. Smatra da se treba povećati ulaganje u mlađe kategorije kluba i edukaciju trenera što bi omogućilo kvalitetniji rad i bolje uvjete rada te u konačnici bolje rezultate. Istaknuo je da je klub na pragu sklapanja sporazuma o suradnji s KK „Split“ iz Splita.

Financijsko izvješće i izvješće o radu HKK Tomislav su usvojeni jednoglasno.

Budući da ovakva argumentacija nije dobila potporu predsjednik je pojasnio način razrješenja starih odnosno imenovanja novih članova Upravnog odbora kao i samog Predsjednika kluba.

Članovi Upravnog odbora i Predsjednik kluba Damir Baković podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Branimir Mašić kao jedini kandidat izabran za novog predsjednika HKK Tomislav na mandat od 4 godine.

Za nove članove upravnog odbora na mandat od 4 godine izabrani su: Petar Radoš, Zoran Skočibušić, Mate Baković, Igor Krišto i Marin Tadić.

Novi članovi Upravnog odbora izabrali su Josipa Zvonara za novog direktora kluba. Na ovaj način je kompletiran Upravni odbor HKK Tomislav, koji osim 5 članova Upravnog odbora po automatizmu čine Predsjednik kluba Branimir Mašić i Direktor kluba Josip Zvonar, a sve u skladu na člankom 33 .i 34. Statuta kluba.

U Tomislavgradu, 30.9.2020. godine

S poštovanjem,