Bukovička crkva bila je pretijesna danas za sve koji su ondje došli proslaviti rođendan Nebeske Majke. Sveto misno slavlje predvodio je mladomisnik fra Nikola Jurišić, drugi odgojitelj novaka na Humcu, koji je okupljeni narod okrijepio svojom poticajnom homilijom.

– Sveto pismo povijesni je prikaz Božje povezanosti s čovjekom. Bog nas je stvorio dobrima a s grijehom je među nas došlo sve loše i zlo. Još u vrijeme Eve Bog nam obećava ženu koja će nam donijeti spas, navješta nam Mariju – nadahnuto je propovijedao  fra Nikola.
– Marija je naša učiteljica, ponizna i Bogu vjerom odana do kraja. Budimo i mi poput nje, trudimo se čuti što Bog od nas traži i budimo mu hrabri odgovoriti – rekao  je današnji propovjednik.
Bukovički župnik, fra Mladen Rozić zahvalio je svim svećenicima koji su propovijedali i ispovijedali u protekloj trodnevnici, župnome zboru koji uvijek uzveliča misna slavlja u župi a na poseban se način zahvalio današnjemu propovjedniku, fra Nikoli Jurišiću.
– On je ovog ljeta imao mladu misu, a danas je govorio tako zrelo, zdravo i kršćanski poticajno. Hvala i našim novacima koji su došli s fra Nikolom i na divan način posvjedočili svoje franjevaštvo – kazao je fra Mladen.
Na koncu misnoga slavlja fra Nikola je zazvao Božji blagoslov na sve učenike i djelatnike u novoj školskoj godini.
Ivana Ćurić/Tomislavcity