Danas, na blagdan svetoga Ante Padovanskoga, posebno svečano bilo je u Brišniku. Sveto misno slavlje, za koje su se župljani pripremali trodnevnicom, uz koncelebraciju bukovičkoga župnika fra Mladena Rozića, kapelana fra Petra Drmića i duvanjskoga gvardijana  fra Sretana Ćurčića, predvodio je fra Mario Ostojić. U nadahnutoj homiliji fra Mario se posebno osvrnuo na važnost vjere, nade i ljubavi u životu svakog čovjeka.

– Naši bi mladi trbali biti vedri ljudi, puni života i optimizma, ali nažalost, sve je više utučenosti i depresije. Uz političke i ekonomske probleme, puno je modernih trendova koji se “moraju” slijediti: popularnost, lajkovi i komentari koji dižu njihovo raspoloženje. Zaboravili smo se žrtvovati, ne prihvaćamo razočarenja i padove kao dio svoga životnog iskustva iz kojeg ustajemo jači i snažniji, bolji ljudi – između ostaloga je kazao fra Mario pritom srdačno moleći zagovor svetoga Ante za nadu, vjeru i ljubav našega naroda.

Riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji današnjega slavlja uputio je bukovički župnik, fra Mladen Rozić, a svečanost je i ovoga puta svojim skladnjim pjevanjem uveličao Župni zbor.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.