Sveti Ante nebeski je zaštinik župe Šujica, stoga ne čudi velik broj hodočasnika koji se svake godine, na današnji dan, upravo ondje okuplja častiti omiljenoga sveca.

Za ovaj se blagdan župljani uvijek pripremaju odlično posjećenom devetnicom, a pored mise uočnice i središnjega misnoga slavlja, koju je danas u prijepodnevnim satima služio fra Goran Azinović – župni vikar župe Krista Kralja u Čitluku, vjernicima je omiljena i Dječja misa koja se u ovoj župi tradicionalno služi na sam blagdan u 18 sati.
Mnoštvo vjernog, Božjeg puka pobožno okupljenog u čast svetome Anti i večeras je bio prelijepi prizor za oko i dušu, a sveto misno slavlje, uz blagoslov djece, ove godine predvodio je fra Josip Mioč.

– Rasti i razvijaj se prema gore. Ne kao repa koja se razvija pod zemljom, nego kao palma, koja se proteže u visine – bila je misao vodilja fra Josipove homilije. Nadahnutim riječima propovijednik se dotakao današnjega odgoja djece primjetivši kako današnje majke ne čine dobro kada se previše zaštitnički odnose prema svojoj djeci.

– Nikada nećemo vidjeti kip svetoga Ante bez Isusa, jer je Isus njegov vodič. I mi trebamo djeci dati Isusa, tek onda smo ih predali u sigurne ruke i usmjerili na pravi put -između ostalog je kazao fra Josip.

Na kraju misnoga slavlja, propovjedniku, ali i svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovogodišnjem slavlju nebeskoga zaštitnika ove župe, riječi iskrene zahvalnosti uputio je šujički župnik, fra Mate Logara.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Šujica-Šuica/Tomislavcity