Župa Bukovica danas slavi svoga nebeskog zaštitnika svetoga Franju Asiškog. Ondje, u prepunoj župnoj crkvi sveto misno slavlje danas je predvodio fra Stjepan Martinović, župnik kongorske župe.

U poticajnoj homiliji fra Stjepan je okupljene vjernike podsjetio na život svetoga Franje ističući kako u svecu kojega danas slavimo svi trebamo vidjeti uzora.

– Sveti otac Franjo u gubavcu je prepoznao Isusa, i susret s njim ga je zauvijek promijenio. Tko su gubavci u našim životima? Od koga bježimo, koga preziremo? Možda susjeda, brata, punicu, svekrvu bilo koga s kim ne razgovaramo, od koga okrećemo glavu kao da kršćani nismo, umjesto da zastanemo i upravo u njima prepoznamo svoga Boga upravo po uzoru svetoga Franje! – između ostaloga je kazao fra Stjepan.

– Mi ne možemo promijeniti svijet ali možemo početi od sebe i nasljedovati poslušnoga Krista – potaknuo je na razmišljanje današnji propovijednik.
Na koncu misnoga slavlja riječi zahvale uputio je bukovički župnik, fra Mladen Rozić.

-Hvala svima vama koji ste došli, župljanima prije svega ali i vama iz drugih župa. Poseban pozdrav framašima koji su došli pješke iz Seonice! Hvala našim ministrantima, čitačima, framašima, i našem zboru koji uvijek uveliča naša slavlja te dakako nazočnim fratrima koji su danas došli s nama proslaviti našeg nebeskog zaštitnika. Posebno hvala našem današnjem misnom predvoditelju fra Stjeanu Martinoviću, koji je zbilja na jedan lijep način oslikao život svetoga Franje.- rekao je fra Mladen.

Nakon svetoga misnog slavlja ispred crkve zapivala se i bukovička ganga, a gangašicama se pridružio i voditelj Zbora Sveti Nikola Tavelić Pere Tokić.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji