Svetkovina je Tijela i Krvi Kristove –  Tijelovo, odnosno Brašančevo. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetoga Trojstva. Tijelovo je uspomena na Veliki četvrtak, dan kada je Isus s učenicima slavio posljednju večeru i utemeljio Euharistiju.

U svim crkvama duvanjskoga dekanata danas se slave svete mise, a vremenske prilike dopustile su i da se nakon pučkoga misnoga slavlja u tomislavgradskoj bazilici održi i tijelovska procesija gradskim ulicama u Tomislavgradu.

 

Središnje misno slavlje predslavio je fra Stipe Rotim koji je naglasio da je na današnji dan posebno važno stati i pogledati što je to nama Isus Krist i što nam je ostavio u velikoj tajni Euharistije. Potvrđujemo da je Isus Krist uzeo ljudsko tijelo, postao je čovjekom, jednim od nas. Dakle, Bog je dohvatljiv i blizak. On je pravi Bog koji je stvorio ovaj svijet – Onaj koji je otpočetka. Ali, ne zaboravimo tu ljudsku stranu. Iznijeti ćemo Isusa vani za svjedočanstvo: Isus je moj Bog. On je moj Spasitelj – moćna Riječ koja se utjelovila. To je Ljubav. Bila je i uvijek će biti, kazao je među ostalim fra Stipe.

Tomislavcity