Svi nazočni vijećnici OV-a Prozor Rama danas su digli ruku da se naknada za novorođenu djecu poveća i do 2000 maraka u njihovom mjestu. Tako će u Prozor-Rami za prvo dijete biti isplaćeno 1.000 KM, drugo 1.500 KM, a za treće i svako slijedeće 2.000 KM.

Predložio je to i obrazložio općinski načelnik Jozo Ivančević, a vijećnici lijepo dočekali, bez obzira iz koje stranke dolaze.

Izuzevši Prozor-Ramu još jedna općina u HNŽ-u se odvažila na takav korak, dok su ostale na tragu uvjerenja da je to pitanje regulirano na razini županije, što prividno i jeste slučaj, piše hercegovina.info.

Za prvo i drugo dijete iz proračuna Općine Čitluk isplaćivat će se 200 maraka, za treće 300 maraka, za četvrto 500 maraka, a za peto i više novorođeno dijete u obitelji 1.000 maraka.

Načelnik Marin Radišić u intervjuu za hercegovina.info kaže da tu odluku treba shvatiti kao čestitku općine obitelji za novorođeno dijete, a nada se da će ih ove godine biti podosta, prenosi hercegovina.info navodeći da ova prava nisu uravnotežena na području Hercegovine te da se na višim razinama donose zakoni koji bi prava rodilja trebali ujednačiti.