Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji portala Bljesak.info koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu.

”Budući da je javnost prilično zamorena vijestima o korupciji, odlučili smo se pristupiti ovoj temi na neki drugačiji način”, rekao je to Berislav Jurič, urednik portala Bljesak.info prilikom predstavljanja prve epizode animiranog filma ‘Obitelj Grabo’ , naziva ‘Miran san’, koja na jedinstven način donosi priču o korupciji u našem društvu.    Serijal je nastao u produkciji portala Bljesak.info a ideja je, kako govori Jurič, inače i scenarist epizoda o ‘Obitelji Grabo, podignuti svijest o korupciji u našem društvu i upozoriti na sve negativnosti koje ova pojava nosi sa sobom.

”Svakodnevno se susrećemo s nekim vidom korupcije i svjedočimo kako se novac slijeva tamo gdje ne bi trebao. Krpe se preduboke rupe nečije pohlepe a prave šupljine ovog društva ostaju nezakrpljene. Iako jako zvoni to kako je riječ o prvom crtiću o korupciji u BiH, ovo ne treba gledati samo kao crtić nego kao jedan upitnik o tome kakav je naš odnos prema ovoj pojavi koja za sobom na dno vuče sve druge sfere našeg društva”, istaknuo je Jurič uoči premijernog prikazivanja prve epizode u četvrtak 23. svibnja u Mostaru.

Više o ovoj temi čitajte na portalu Bljesak.info.