U ponedjeljak navečer došlo je do terorističkog napada u blizini sinagoge u prvom distriktu Beča. Više napadača napalo je sinagogu, a mediji javljaju da su pucali i na restorane u neposrednoj blizini sinagoge te da je zabilježena i eksplozija.

“To je bio teroristički napad. Ostanite kod kuće”, rekao je ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

On je kazao kako se još ne može sa sigurnošću reći koliko je točno osoba izvelo teroristički napad te da traje antiteroristička akcija u koju su uključene i specijalne jedinice Cobra i WEGA.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je jedan od od napadača mrtav, a drugi je prema nekim informacijama u bijegu dok neki mediji javljaju da je uhićen. Potvrdili su i da je ranjen policajac, međutim više od toga nisu željeli navesti.

Prema pisanju portala Kurier, trenutno je sedmero mrtvih, uključujući jedan policajac i četvero teško ranjenih. Međutim, u ovom trenutku nema službeno potvrde.

Policija je priopćila da je u tijeku velika operacija i pozvala mještane da izbjegavaju to područje tijekom operacije. Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se ljudi pokušavaju sakriti dok se u pozadini čuju pucnjevi.

Policija je također upozorila građane da se sklone s mjesta događaja, te da ne objavljuju fotografije pucnjave na društvenim mrežama. Specijalne policijske jedinice provjeravaju brojne objekte i ulice.