– Šta je ovo, nigdi – ništa?!

Tim riječima pita nas naša sumještanka dok uz kanal Seget prilazi gotovo potpuno praznoj tomislavgradskoj pijaci koju smo upravo posjetili.

Tek uz nju, Ulicom Kralja Zvonimira nekoliko je prodavača: sira, meda, domaće rakije orašastih proizvoda, smokava, mandarina, adventskih vijenaca, tepiha, pletiva i drugih proizvoda.

Stalna prodavačica na našoj pijaci, Duvanjka Mara navodi kako ju je jutros bilo „pravo sramota“ vidjevši da je jedna od rijetkih prodavača.

– Vidite što su korona, a i druge neprilike učinile – govori nam jedan prolaznik. Nekada, dok je ovdje još bila stočna pijaca, na ovaj dan ne bi mogla igla pasti. Sve je bilo krcato… prisjeća se.

– Danas je pijačni dan u Livnu pa je sveta Kata otišla tamo – šaljivo i pomalo utješno domeće drugi prolaznik.

Za one koji će danas do naše pijace zasigurno svratiti, dodajmo da ukusne suhe smokve mogu kupiti za 10 KM, adventske vijence već za 15, a tepihe – ovisno o dimenzijama, po cijeni od 50 do 80 KM.

Sveta Kata snig na vrata – rečenica je koju ćemo danas više puta čuti. U Tomislavgradu je danas lijepo i sunčano vrijeme. Vjetra gotovo da nema, a prema sadašnjim prognozama Kata će nam snijeg poslati idućega tjedna.

Zora Stanić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji