Vozni park Doma zdravlja Rama od utorka je bogatiji za novo, specijalizirano vozilo.

Radi se o vozilu koje je opremljeno najsuvremenijom opremom za pružanje prve pomoći pri spašavanju života, odnosno održavanju unesrećenih na životu do dolaska u Dom zdravlja ili bolnicu.

Svečana primopredaja izvršena je u dvorištu Doma zdravlja Rama , gdje su Anita Drnetić u ime Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i načelnik općine dr. Jozo Ivančević uručili ključeve vozila direktorici Doma zdravlja dr. Mari Anđelić, piše Radio Rama, a prenosi HMS.

Ovo vozilo namijenjeno je za teške bolesnike i za osobe koje su teško nastradale u nesrećama, a kako znamo o životu odlučuju prije svega trenuci pružanja pomoći od mjesta nesreće pa sve do ustanove u koju se prevozi, pa smo sigurni da će ovo vozilo zasigurno pomoći u spašavanju života istaknuli su donatori. Ono je opremljeno najsuvremenijom aparaturom za pružanje prve pomoći i održavanje života do bolnice, a osim kvalitetne aparature najvažnije je i kvalitetno osoblje, kazao je načelnik Rame Jozo Ivančević ističući kako Dom zdravlja Rama ima kvalitetno osoblje, a sada je tu i suvremena aparatura.

Direktorica Doma zdravlja Rama dr . Mara Anđelić naglasila je kako je ovo najsuvremenije vozilo koje je ustanova dobila.

Moram se prije svega zahvaliti Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske koja je donirala 400.000 kuna i Općini Prozor Rama koja je donirala 60.000 maraka za kupovinu ovoga automobila, koji će zasigurno puno pomoći onima kojima je to potrebno kada je u pitanju održavanje na životu od mjesta nesreće pa sve do određene ustanove, jer je opremljeno najsuvremenijom medicinskom opremom od defibrilatora, priključaka za kisik, EKG-a, pacijent monitora, aspiratora, respiratora, pribora za oksigenaciju i imobilizaciju, naglasila je ravnateljica Doma zdravlja Rama dr Mara Anđelić .

Ukupna vrijednost vozila iznosi 160.000 KM.