Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ”The Dream” čiji su autori Jacques Houdek, Andrea Čurić i Charlie Mason

”Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti!”, prve su emocije, uz suze radosnice, koje su izašle iz mladog pjevača Roka, kojemu san postaje java – jer počinje odbrojavanje za nastup na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije od 14. do 18. svibnja 2019., a Roko će Hrvatsku predstaviti u drugom polufinalu 16. svibnja 2019. u Izraelu, javlja HRT.

”The Dream” Roka Blaževića pobijedio je s maksimalnim brojem glasova publike i žirija, a drugoplasirana pjesma bila je ”The Tower of Babylon”, koju je pjevala Lorena Bućan s 18 bodova. Treće mjesto pripalo je Luki Nižetiću i pjesmi ”Brutalero” s 13 bodova.

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

bljesak.info