U spomen i čast zaštitnika lovaca sv. Huberta koji se slavi 3. studenoga, u župnoj crkvi sv. Ante i Ivana u Roškom Polju služena je sveta misa za roške lovce. Svetu misu predslavio je naš duvanjski gvardijana fra Sretan Ćurčić.

Petnaestak lovaca koji su nazočili svetoj misi u kratkoj, ali sadržajnoj i iznad svega poučnoj fra Sretan ovoj propovijedi, imali smo što čuti i naučiti, a o čemu valja i dalje promišljati. 

Naglasak je na očuvanju prirode kao Božjem daru i odnosu spram nje koji se mora u mnogočemu promijeniti i to na bolje. Prirodi treba uzvratiti, a ne uzimati samo od nje. Držati do prirode i poštivati prirodne zakone je poput Deset Božjih zapovijedi, a krivolov, uništavanje prirode nije samo kršenje lovačkog kodeksa nego i veliko svetogrđe. Ponašanje lovaca kako u lovu tako i poslije lova u svakodnevnom životu trebalo bi biti u skladu s kršćanskim životom bez bogopsovke koja je jedno veliko zlo, a nažalost naveliko je prisutna. Kad nam je već Bog dao dao da u prirodi i njenoj ljepoti i dobru uživamo, a to je jedno veliko blaženstvo, onda moramo do nje i držati  – čuvati je i štititi je. Kao lovačko udruženje puno toga možete dati – doprinijeti nabolje u mnogim stvarima u sredini u kojoj živite i djeluje te, kao je fra Sretan.

Na svetoj misi molitvom smo se prisjetili svih pokojnih lovaca, a  na kraju svete mise fra Sretan je zazvao Božji blagoslov po zagovoru sv. Huberta na sve lovce da ih čuva kako u lovu tako i u svakodnevnom životu.

Po završetku sv. mise u Rogovima  je upriličeno kratko druženje. 

Ante Đikić/Tomislavcity