Danas je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije mr. don Željko Majić predvodio misno slavlje tijekom kojega je podijelio sakrament svete potvrde za 35 krizmanika.
Pozdravne riječi u ime svih krizmanika uputila je Andrea Dodig kazavši kako krizmanici danas iskreno žele baciti svoje sidro i usidriti se u luci Kristovoj. Ove su se riječi snažno dojmile generalnog vikara koji je u svojoj nadahnutoj homiliji kazao da je njihovo sidro već bačeno te kako svi jesu, uz zahvalnost svojih roditelja, već prilikom krštenja usidreni u Kristu a današnjim sakramentom to potvrđuju. Također je izrazio želji da svi krizmanici čuvaju sve darove Svetoga Duha i da zauvijek ostanu vjerni Kristovoj luci.
Na koncu misnoga slavlja iskrene čestitke svim krizmanicima i njihovim roditeljima te riječi zahvalnosti generalnom vikaru uputio je seonički župnik i dekan duvanjskoga dekanata fra Vinko Kurevija. Ovomu dodajmo da su misno slavlje svojim skladnim pjevanjem uveličali članovi župnoga zbora uz ravnanje Pere Tokića.
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Slike: Danica Bagarić i Ljuba Radoš

Više fotografija pogledajte u galeriji.