Nije tajna da su kapetan Reala Sergio Ramos i hrvatski veznjak i kapetan Vatrenih  Luka Modrić veliki prijatelji već dugi niz godina. Nakon što je kapetan hrvatske reprezentacije u ponedjeljak podigao Zlatnu loptu France Footballa, njegov mu se kapetan iz Reala javio i odmah čestitao.

Ramos je na Instagramu još u ponedjeljak objavio selfie s prijenosom dodjele u pozadini uz poruku. ”Zlatna lopta, Lukita, dobio si Zlatnu loptu. Čestitke od srca moj hrvatski brate. Zaslužio si ovo.”, objavio je kapetan Reala.

U utorak je  bio jedan od prvih ljudi koji su ga dočekali u svlačionici i na treningu na Bernabeu po njegovom povratku.

-Moje poštovanje, Zlatna lopto. Veliki Lukita! – piše u potpisu pod fiotografiju koju je na svoj Instagram profil postavio Sergio Ramos.

Brazilac Marcelo Vieira da Silva, suigraču i hrvatskom kapetanu je čestitao na hrvatskom jeziku.

-Lukita … ti si moj stariji brat… znam koliko si se trudio da ovaj nenadmašiv doživljaj! Presretan sam za tebe Luka moj! – napisao je Marcelo.

Inače, Modrić je u razgovoru za France Football izjavio kako mu je veliki Zinedine Zidane još početkom 2016 rekao kako jednog dana može osvojiti zlatnu loptu.

-Postoji jedan trenutak koji nikada neću zaboraviti. Kada je Zidane postao trener Real Madrida početkom 2016., jedan dan pozvao me u svoj ured nakon treninga. Objasnio mi je kakvim me igračem smatra te mi je rekao da sam izuzetno važan u njegovoj viziji igre Reala. Povrh svega, rekao mi je da misli kako danas-sutra mogu osvojiti Zlatnu loptu. Kad vam to kaže netko poput Zidanea, čovjeka s takvom karizmom i uspjesima, mora vam se podići moral –  kazao je Modrić u razgovoru za France Football.

M.B./Hrsvijet.net