Šima Majić nakon zadarske promocije druge stihozbirke: „Sretna sam zbog ove prilike“

U organizaciji studentske Književne udruga Ludens, koja djeluje pri Filozofskom fakultetu u Zadru, jučer je tom gradu promovirana druga stihozbirka tomislavgradske mlade pjesnikinje Šime Majić. Ljubitelji poezije, među kojima su bili studenti i njihove profesorice, ali i publika izvan akademske zajednice, upoznali su Šimu kroz stihove njezine zbirke Melankolija igra badminton.  

Valja podsjetiti da to nije bilo prvo Šimino gostovanje u Zadru. Prije četiri godine tu je predstavila svoj prvijenac Potkožni sjever – zbirku koja je nagrađena književnom nagradom grada Karlovca Zdravko Pucak. (Autorica je inače i dobitnica nagrade Anka Topić za najbolju knjigu poezije žena BiH.)

O dojmovima s najnovije zadarske promocije, Šima je za Tomislavcity izjavila:

– Čitanje i razgovor u ležernoj i jako ugodnoj atmosferi. Prostor Knjigozemske zamišljen je kao dnevni boravak u kojemu bi predstavljanja trebala teći ležerno, nepretenciozno i neopterećeno klasičnim procedurama. Tu dolaze ljudi koji su zaista iskreno zainteresirani za takve događaje. Energija je usmjerena na samu misao, tekst i razgovor koji se kasnije bez neke spektakularne najave i odjave nastavlja među autor(ic)om, publikom i moderatorom/icom. Komunikacija je bila bogata i jako sam sretna zbog ove prilike.

Na koncu dodajmo da zbirku Melankolija igra badminton možete nabaviti u svim bolje opremljenim knjižarama u BiH (Alfa, Svjetlost, Buybooku ili online – knjiga.ba.)

Zora Stanić/Tomislavcity

Foto: Adrijana Vidić/Književna udruga Ludens