U Zadru će sutra biti predstaveljna stihozbirka Melankolija igra badminton, druga knjiga mlade duvanjske pjesnikinje Šime Majić.
U povodu zadarske promocije, autorica je na svoj FB stranici objavila simpatičan poziv:

Prije nešto više od tri godine kad sam imala prvu promociju u Zadru, napisala sam “dođite ako nemate pametnija posla”. Budući da se još uvijek ne bavim ničim pametnijim, zovem vas opet, ako ste u subotu u Zadru ili okolici, dođite u subotu u 8. Ne mogu obećati da neće biti kiše, ali mogu da će biti poezije. Jako se radujem.

O zbirci Melankolija igra badminton Ivan Šunjić je zapisao: Prošlo je točno pet godina od objavljivanja nagrađivane debitantske knjige Šime Majić… I u drugoj stihozbirci pjesnikinja svoju lirsku junakinju postavlja u višeslojnu intimističku situaciju i relaciju s Drugim… Ova je zbirka strukturalno ustrojenija, otvorenija i razigranija. Stoga bi njezino čitanje trebalo biti svojevrsna suautorska avantura koja nije ništa drugo nego spremnost na prepuštanje veličanstvenom slobodnom padu – ne samo naznačenom naslovom posljednjeg ciklusa, nego i konceptualno impliciranom. Svojim senzibilitetom i poetičko – stilskom razlikom Šima Majić uvelike doprinosi ideji o novoj osjećajnosti suvremene bosanskohercegovačke pjesničke scene prezentirane edicijskim nizom u sklopu kojeg se objavljuje njezina druga knjiga pjesama.

Čestitamo Šimi u nadi da će ova zbirka uskoro biti promovirana i u Tomislavgradu.

Tomislavcity/Knjizara.ba