U zgradi MUP-a HBŽ -a 21. svibnja održan je radni sastanak predstavnika MUP-a i Sindikata, na kojem se razgovaralo oko najave štrajka upozorenja (mirnog prosvjeda) i zahtjeva koje je Sindikat u svojim dopisima ranije naveo.

Od strane resornoga ministra upoznati smo da je naše zahtjeve proslijedio Vladi HBŽ-a i da će zatražiti njihovo uvrštavanje na dnevni red iduće sjednice Vlade. Sindikat djelatnika cijeni učinjeni korak, ali i dalje smatra da to nije dovoljno kako bi se odustalo od najavljenog prosvjeda.

Još jednom ćemo ponoviti da je Predsjedništvo Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ, na redovnoj 53. sjednici održanoj dana 3.5.2019. godine donijelo jednoglasnu odluku o organiziranju štrajka upozorenja, koji će ovaj Sindikat organizirati i provesti 24.5.2019. godine okupljanjem ispred zgrade MUP-a u 11:00 sati, a potom mirnim prosvjedom do zgrade Vlade HBŽ-a.

Molimo sve članove Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ, da se odazovu i na taj način pruže punu podršku u borbi za ostvarenje navedenih ciljeva. Za sve dodatne upute i nejasnoće možete se javiti Sindikalnim povjerenicima koji su zaduženi za organizaciju mirnog prosvjeda.

 

Sindikat djelatnika MUP-a HBŽ-a