Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, izvršili su pretragu računala koji se nalazio u prostorijama Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, s ciljem utvrđivanja sadržaja datoteka koje bi mogle poslužiti kao trag ili dokaz u vezi s kaznenim djelom iz članka 220. stavak (3) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine ”Zlouporaba položaja ili ovlasti”.

Prilikom pretrage otkrivena su i privremeno oduzeta dva optička medija (CD) s identičnim sadržajem datoteka koje su presnimljene s računala i hard diska.

Navedene aktivnosti rezultat su provođenja istrage koja se odnosi na postojanje osnova sumnje da su u razdoblju od 22. ožujka 2010. godine do 22. listopada 2010. godine, bez suglasnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine, donesene dvije odluke i zaključena četiri aneksa na četiri ugovora o prodaji neperspektivnog naoružanja i streljiva, koja su zaključena 2003. i 2004. godine između entitetskih ministarstava obrane i jednog poduzeća iz Republike Hrvatske.

O realizaciji navedenih naloga policijski službenici su sačinili odgovarajuća izvješća, koja su zajedno s privitcima dostavljena Sudu Bosne i Hercegovine i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.