Nogometaši Širokog Brijega s visokih 4:0 pobijedili su momčad Slobode iz Tuzle, uz tri pogotka Jurića i jedan Markovića.

Po kišnom vremenu i vrlo teškom i klizavom terenu odigran je susret 30. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Slobode.

Na početku susreta NK Široki Brijeg se prigodno zahvalio PVD Široki Brijeg  i svima ostalima, na neizmjernoj pomoći klubu u osiguravanja utakmica, pošto vatrogasci danas obilježvaju svoj dan uz zaštitinika sv. Florijana.

Sedloski je u ovaj susret krenuo s nekoliko promjena. Zanimljivo Hrkać je zaigrao na mjestu zadnjeg veznog, dok je Matić odigrao na stoperskoj poziciji. Svoje mjesto u sastavu našao je i mladi napadač Stipe Jurić, što se pokazalo kao pun pogodak, jer je on odigrao dosta kvalitetnu utakmicu.

U uvodnim minutama susreta nije se moglo vidjeti veći broj prigoda, što je bilo donekle i očekivano.

Jer i Široki i Sloboda vrijede kao momčadi koje teško primaju ali i teško daju pogodak. Široki je kontrolirao igru, ali je Sloboda u nekoliko navrata mogla neugodno zaprijetiti u kontranapdima. Ipak ti završni udarci su većinom završili pored vrata Bilobrka.

Široki ipak dolazi u vodstvo u 20. minuti.

Nakon velike greške vratara Slobode Pršeša, Stipe Jurić uzima loptu i pogađa za vodstvo Širokobriježana.