Mladi širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić (26) u srijedu navečer je predstavio svoj prvi spot za novu pjesmu ”Tvoj”.

Spot je sniman na više lokacija u Chicagu u kojem je fra Luka trenutno na službi.

Pjesma pokušava dočarati dinamiku odnosa između Bogu posvećene osobe i Boga. Izazovi pred kojima smo stavljeni odražavaju trajnu napetost izbora u stvarnosti u kojoj živimo.Vjerujem da se takvo iskustvo može proširiti i izvan redovničkog tj. svećeničkog konteksta jer se naš kršćanski identitet nalazi pred raznim udarima iz svijeta kao i sumnjama koje nas dovode pred odluku, izbor, izjavio je fra Luka Ćorić za Jabuka.tv

Bog nas poziva da budemo u njegovoj prisutnosti, ali nam i daruje slobodu da se odazovemo, dodao je fra Luka koji potpisuje i glazbu.

Stihove pjesme ”Tvoj” potpisuje mladi franjevac fra Dragan Bolčić.

Riječi nisu prvotno napisane s ciljem da postanu pjesma. Izrasle su iz osobnoga odnosa s Gospodinom, gdje sam svoja iskustva najprije zbio u nekoliko rečenica u tri kratke meditacije uopće ne sluteći da bi mogle imati poetsku formu. U međuvremenu, budući da smo fra Luka i ja prijatelji, potaknuo me je napisati neku pjesmu. Kako prethodno napisah, tada sam neke zapisane misli preoblikovao u poetski izričaj. I tako je pjesma ubrzo nastala, kazao je za portal Jabuka.tv autor stihova fra Dragan.