Policijski službenici i dva tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo završili su očevid kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage likvidiran ubojica Edin Gačić. Kako se doznaje, bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom.

“Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Ekipa koja je radila očevid morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije”, kazala je  glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Kako Klix.ba doznaje iz pouzdanih izvora, ubojica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina streljiva i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Tijekom dana bit će izdana naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih ozljeda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

Podsjetimo, višestrukog ubojicu i bivšeg pripadnika odreda El Mudžahid Edina Gačića likvidirali su jučer poslije 16 sati pripadnici Odjela za specijalnu podršku MUP-a SŽ. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše ozljede.

Mještanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za sigurnost svoje djece.