Prije vise od 10 godina prilikom razdvajanja sela na dvije trafostanice, jedan manji dio sela je dobio novu električnu mrežu i nakon toga je rješena javna rasvjeta. Drugi dio sela je ostao čekati rekonstrukciju mreže. I to se čekalo sve do prošle godine.

Nakon što su postavljeni novi kabeli, krenulo se u realizaciju javne rasvjete. Pri izlasku inženjera na teren suočavamo se sa činjenicom da je rekonstrukcija el. mreže urađena vrlo skromno i minimalno, te da nam nedostaje oko 1000 m kabela za rasvjetu. Ova činjenica privremeno zaustavlja projekt iz razloga što ga prilično poskupljuje. Ali ipak nastavljamo, inženjeri nam prave projekt javne rasvjete, skupljamo ponude za izvođenje radova, obraćamo se Općini Tomislavgrad za sufinanciranje, te tvrtci ATHABASCA INVESTMENT (tvornica kablova) za pomoć u projektu kroz donaciju potrebitog kabla.

Već nakon par dana bivamo kontaktirani i informirani da uprava društva rado pristaje pomoći lokalnoj zajednici i da nam odobravaju 1000 m navednog kabla, samo da se malo strpimo dok taj kabel bude u izradi. Općina također pozdravlja ovu našu akciju i uključuje se u projekt.
Realizaciji pristupamo u desetom mjesecu, radove izvodi MAREL ELECTRIC doo. Omolje. Nakon nekoliko dana selo postaje u cijelosti osvjetljeno na opće zadovoljstvo mještana. Stoga još jednom u ime mještana Srđana zahvaljujemo na sudjelovanju i donacijama.

Voditelji projekta:
Ivan Milić
Nikola Kovačević

Tomislavcity