Izmjenom Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora 2018. godine i to ukupno četvrtom, Središnje izborno povjerenstvo BiH nakon kontrolnog brojanja utvrdilo je da mandat zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije na listi SDP-a pripada Jugoslavu Brdaru, a ne Avdiji Đugumu kako je ranije bilo utvrđeno.

Hercegbosanskoj županiji je bilo najviše izmjena u sastavu dodjele mandata nakon prve odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora. Prije ovih promjena na listi dodjele mandata SDP-a, u županijskoj skupštini učinjeno je to još dva puta.

Tako u Skupštini Hercegbosanske županije mandat neće biti dodijeljen Anti Džaji nego Dragi Staniću na listi HDZ-a 1990. Također, u Skupštini Hercegbosanske županije mandat neće biti dodijeljen Milanu Balabanu nego Josipu Tomiću na listi Narodne stranke Radom za boljitak.

Pogledajte i neke statističke pokazatelje nakon svih ovih promjena:

Prema nacionalnoj strukturi budućih zastupnika 19 je Hrvata, četvero Srba i dvojica Bošnjaka. Ako pogledamo mjesta iz kojih dolaze zastupnici, najviše zastupnika u Skupštinu HBŽ-a dat će Tomislavgrad, čak 11! Iz Livna dolazi 7 zastupnika, iz Drvara 4, te iz Kupresa tri zastupnika. U društvu 22 muškarca su i tri žene: Anita Batarilo, Anamarija Raič i Dragana Damjanović. U skupštini je ukupno 10 stranaka ili koalicija.

 

SIP BiH/Tomislavcity