Središnji državni Ured za Hrvate izvan RH objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./2021.
Poziv su objavili s ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje, kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka.
Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.
Prijava na Javni poziv se podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici LINK.
Rok za slanje prijava je 7. siječnja 2021., stoji u priopćenju.
Sve ostale pojedinosti odnosne na Javni poziv dostupne su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prenijela je Hina.