Ovaj maraton dug gotovo 800 kilometara biciklisti će voziti 10 dana (7.10-16.10), a organiziran je povodom 28. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane Vukovara generala Blage Zadre. Inicijator maratona je Ivica Lozina, inače umirovljeni bojnik pripadnik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske.

Maraton je startao jutros u 9 sati u Ledincu, u Općini Grude u rodnome mjestu generala Blage Zadre, a cilj utrke je na Trpinjskoj cesti ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, i to u ponedjeljak 16. listopada točno na dan pogibije ovog velikog vukovarskog heroja, pišu Grude.com.

U tih deset dana od starta do cilja mala karavana od 6 biciklista u kojoj će biti dva Glasnika istine Pavo Tutenov i Darko Dolovski u deset etapa proći će gotovo cijelom Hrvatskom pa će ju tako između ostalih gradova i mjesta imati priliku dočekati i pozdraviti stanovnici i članovi braniteljskih udruga iz Trilja, Knina, Udbine, Slunja, Karlovca, Zagreba, Kutine, Grubišnog Polja, Virovitice, Slatine (subota 14. listopada), Orahovice, Našica, Osijeka i Vukovara.

Na startu utrke danas je bio i općinski vijećnik HNL-a iz Tomislavgrada Ćikeša Čolina koji nam je proslijedio priložene fotografije.

Tomislavcity/Grude.com