Kako prenosi stranica Severe Weather Europe, u sljedećih nekoliko dana moglo bi doći do obilnih snježnih padalina koje će primarno pogoditi predio jugozapadne i istočne Europe.

Kada su u pitanju vremenske prognoze, prilično je dinamična situacija širom Europe i očekuju se drastične promjene vremenskih prilika u sljedećih nekoliko dana, piše Dnevni avaz.

Obilne padaline

Naime, doći će do intenzivnih padalina, kiše u nizinskim predjelima koje će najprije zahvatiti Grčku i snijega na višim nadmorskim visinama, koji će se širiti prema sjeveroistoku. Naime, Grčka bi se mogla naći u problemu s obzirom na to da bi obilne padaline vrlo lako mogle dovesti do velikih poplava. Već se izvještava o padanju snijega na području Balkana, uključujući Rumunjsku i Bugarsku. Snijeg se isto tako očekuje u velikim dijelovima Bugarske i Rumunjske, kao i u Ukrajini i Moldaviji. Također, u Grčkoj, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj i dijelovima Slovenije, također, bi mogao pasti snijeg tijekom sljedećeg tjedna.

Također, treba istaknuti da je moguće očekivati padaline i na Pirinejima i južnom krilu Alpa u sjevernoj i sjeverozapadnoj Italiji.

U BiH sljedećih dana pretežno oblačno s kišom i snijegom

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sutra će biti pretežno vedro, uz postupno naoblačenje poslijepodne.  U ostatku BiH bit će pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana ili u večernjim satima ponegdje na sjeveru, sjeverozapadu i krajnjem istoku Bosne je moguća slaba kiša ili slab snijeg. U večernjim satima na jugoistoku Hercegovini se očekuje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 2 do 6, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

U BiH će u ponedjeljak, 19. studenog biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguć slab snijeg ili kiša. Poslijepodne ili u večernjim satima slab snijeg i susnježica u Krajini i na zapadu Bosne. U Hercegovini kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

U Bosni će u utorak, 20. studenog biti oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom i kišom u Hercegovini. Tijekom dana u većem dijelu Bosne snijeg će preći u kišu. Obilnije padaline bit će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje se očekuje između 30 i 60, lokalno od 80 do 100  l/m2. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 8 do 12, a dnevne u Krajini od 1 do 5, u ostatku Bosne od 8 do 14, a u Hercegovini od 13 do 19 stupnjeva.

U BiH će u srijedu, 21. studenog biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslijepodne. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, središnjim i sjevernim područjima Bosne. Dio prijepodneva slaba kiše može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne.  Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 18 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

www.bljesak.info