Na temelju odluke Upravnog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru raspisuje se natječaj za studente starijih godina za smještaj i prehranu u akademskoj 2021./2022. godinu.

Natječaj  za studente starijih studijskih godina otvoren je od 21.6.2021. do 23.7.2021. godine a prijave su moguće i online putem. I ove godine Centar donosi studentima nove pogodnosti i to kroz stipendiranje studentskih stanarina.

Zahvaljujući NLB Banci d.d. Sarajevo prvih 20 studenata za najboljim uspjehom na rang listi imati će priliku dobiti stipendiranu cijenu stanarine u iznosu od samo 140 KM mjesečno prvih 6 mjeseci svog boravka u Centru.

Studentski centar Mostar slovi za najmoderniji centar u regiji nudeći studentima najbolje usluge kao što su tri obroka svakog dana u mjesecu, topla voda, grijanje, kabelski i internetski priključak ,hladnjak a od nove akademske godine gotovo sve smještajne jedinice biti će opremljene i klima uređajima.

NLB Banka kroz svoju strategiju afirmiranja mladih kroz obrazovanje stipendira putem ovog natječaja 20 najbolje rangiranih studenata a iste pogodnosti Centar i NLB Banka pripremaju i za studente koji prvi put upisuju fakultet (brucoši) za koje natječaj kreće u mjesecu kolovozu.

Cjelokupnu formu natječaja, usluge koje centar nudi studentima te način prijave studenti mogu vidjeti na linku https://www.scm.ba/aplikacija/

VODEĆI STUDENTSKI CENTAR U REGIJI

I dok se brojni studentski centri u Bosni i Hercegovini nalaze u velikim financijskim problemima, a neki su čak i u fazi gašenja, mostarski se i dalje ponosi činjenicom da je vodeći studentski centar u regiji.

– Unatoč pandemiji Studentski centar je ostao likvidan, funkcionalan i čak smo unaprijedili svoje usluge. Prošle akademske godine, na početku pandemije smo imali obustavu rada od nekih 30-40 dana i od tada do danas radimo u punom kapacitetu. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera, osnovan je Krizni stožer unutar Studentskog centra, napravljen je plan ponašanja studenata i djelatnika Centra i sve je to dalo izuzetne rezultate. Naši kapaciteti su puni i očekujemo da će tako ostati i u budućnosti jer smo i dalje najbolji studentski centar u regiji – ističe Glibić.

VELIKI BROJ PRIJAVA

Posebno naglašava podatak kako nitko od djelatnika nije otpušten za vrijeme pandemije što predstavlja činjenicu kojom se posebno ponose ravnatelj Dragan Mikulić i cijela Uprava.

Svake godine do sada je broj prijava bio daleko veći od kapaciteta Studentskog centra Mostar, a očekuje se kako će tako biti i ove godine. Na ovome natječaju studenti starijih godina će dobiti 260 mjesta.

U nastavku donosimo cijeli tekst natječaja:

3-2021-06-21-10-38-17-Natječaj za prijem studenata starijih studijskih godina 2021..pdf