U četvrtak 8. kolovoza 2019., upriličen je dogovoreni susret generacije 1969. koja je ovom prigodom obilježila lijepe obljetnice, 50 godina života i 35 godina od završetka osnovne škole.

Slavlje je započelo okupljanjem u OŠ u Mrkodolu u 15 sati, potom je održan sat razrednika u školi u Brišniku gdje su svi nazočni, njih 22-oje, rekli ponešto o sebi. Dakako, sjetili su se i svojih pokojnih kolega posjetivši njihova posljednja počivališta.

Puni emocija i pozitivnog raspoloženja uputili su se prema Blidinju gdje je nastavljeno slavlje, u ugodnom ambijentu restorana „Staza“.

Oživjela su sjećanja, zaiskrile oči i ustreptalo srce od ljepote susreta. Pod posebnim dojmom bili su dragi gosti ovoga druženja; učiteljica Nada Pokrajčić i razrednik Darko Meštrović. Iskazana pažnja i zahvalnost ganuli su učitelje i uljepšali njihove umirovljeničke dane.

Bio je ovo susret za pamćenje, vrijedan dolaska iz dijaspore samo za ovu prigodu. Pokazalo se kako ovakva sadržajna druženja svima trebaju i puno znače. Treba samo malo volje i inicijative, a ovaj put potekla je od Vlade Pranjića, svi su je jedva dočekali, i nisu požalili. Što više, bilo je izvrsno, za ponoviti!

Iva Bagarić/Tomislavcity

Fotogalerija: Anđa Petrović Tonka