Sveti Nikola danas je posjetio mališane tomislavgradskog dječjeg vrtića. Tamo su ga dočekali u veselome ozračju – pjesmom, plesom i igrokazima, a zar bi moglo biti drugačije na najradosniji dječji blagdan!? Uz njihov program, Nikola se dobro odmorio na putovanju do druge brojne djece koja ga nestrpljivo očekuju. Prije novoga putovanja s mališanima Dječjega vrtića Tomislavgrad lijepo je razgovarao, a nije zaboravio ni uručiti im slatke paketiće. U tomu mu je i ove godine pomogla tomislavgradska općina koja je već odavno službeni pokrovitelj dolaska svetog Nikole u ovu predškolsku ustanovu.

Pravoj blagdanskoj svečanosti u Dječjem vrtiću odazvali su se i članovi Franjevačke mladeži Tomislavgrad.

Blagdan omiljenoga dječjeg sveca proslavljen je i u područnim školama OŠ fra Mije Čuića – u Brišniku i Mrkodolu. Tamo su učenici su uz veliku pomoć svojih učiteljica ali i roditelja pripremili prelijepe priredbe u čast sv. Nikole.

– Nikola je bez sumnje jako zadovoljan našim učenicima, zato ih je sve rado pohodio, pohvalio i udijelio im prigodne poklone, navode u ovoj školi.

U područnoj školi u Mesihovini jutros se pojavio i Krampus! On je pokušao ometati nastavu, djeci je dijelio šibe, ali je na svu sreću u pravi tren došao i Nikola koji ga je odmah potjerao. Nikola je pohvalio učenike, s njima se pomolio, udijelio im blagoslov i prigodne poklone, a dobra dječica su odmah oprostila Krampusu njegove nestašluke, pa su mu dopustila da se s njima fotografira, ističu u ovoj školi.

Veselo je bilo i za posjete svetoga Nikole Roškom Polju. Fotografije također pogledajte u galeriji.

Tomislavcity/OŠ fra Mijo Čuić Bukovica

Foto: Dječji vrtić Tomislavgrad/OŠ fra Mijo Čuić Bukovica/Jakov Šimić