Anđa Dodig iz Tomislavgrada više od tri desetljeća s kolegicom Filomenom Višić priprema obroke za dječicu tomislavgradskoga vrtića. Obje to čine s velikim trudom i ljubavlju, a posebno su sretne što su ne tako davno u tomu poslu dobile pomoćnika Tomislava Ćavara Tomija.

Dok je povremeno, s ostalim polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje „Nova nada“ iz Kovača, navraćao u ovu ustanovu, Tomi nam je govorio da obožava guliti krumpire. Možda nije ni slutio da će jednoga dana biti na ispomoći u pripremanju i posluživanju jela, upravo u tomislavgradskome vrtiću. A da tako i bude, tomu je, prema našim saznanjima, uvelike pomogla posebna žena i majka Anđa Dodig, koja je jučer navršila 53. godinu života. Uz prigodnu tortu, Anđu su posebno dirnule tople riječi njezine djece, pismo odloženo uz buket, susreti s najbližima i jutrošnje čestitke i zagrljaju na radnome mjestu. Naravno, Tomi je među prvim čestitarima.

U maloj a tako velikoj kuhinji prijepodne je bilo iznimno veselo. Kuharica Anđa i njezin pomoćnik Tomi zajednički su proslavili svoje rođendane, Anđa jučerašnji 53., a Tomi skori 23.

Možda se pitate gdje su dvije torte. Za to je zaslužna Tomijeva mama Jasna koja je napravila jednu tortu za ovo dvoje slavljenika, jer zna i sama sreća je veća kada se dijeli. Tomiju je rođendan 17. travnja, pa neka znate…

Sretni im rođendani!

Zora Stanić/Tomislavcity