Dušica Runić, načelnica općine Drvar, kazala je da ima informaciju da se talijanska policija uključila u rješavanje slučaja odlaganja otpada na prostor ove bosanskohercegovačke općine.

Ona je u razgovoru za N1 kazala da je period od uvoza otpada – agonija za stanovnike Drvara.

”Drvar je u fokusu već 55 dana, ja to zovem agonijom – otkako smo saznali da je otpad uvezen na područje naše općine. Uspjeli smo da zaustavimo uvoz, a tih 300 i nešto koje su uvezene da se uklone s naše općine – do danas nije urađeno ništa”, rekla je.

Federalna inspekcija je u ovom sluičaju kupila mjesec dana, dodala je.

”Saznala sam do rješenje nije ni uručeno onima kojima je trebalo. Ovih 55 dana se kupuje vrijeme, Federalna inspekcija je bila na terenu, ali ono što mi s lokalne razine radimo jeste da vodimo jednu administrativnu borbu. Sačekali smo ovaj rok. Vidjet ćemo koji su dalji pravni postupci. Pritisak građana postoji i određena vrsta panike. Počeo se naglo javljati i broj zaraženih korona virusom. Među građanima vlada i dalje panika, pa se indirektno vežu dva podatka. Što je točno i što nije točno, nisam mjerodavna da sudim. Smatram da se u Tužiteljstvu kriju mnogi odgovori na mnoga pitanja”, naglasila je ona za N1.

”Ja većinu informaciju dobivam prvo iz medija pa onda dio tih informacija dobijem službeno. U jednom od dopisa od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, napisano je da je u ovom slučaju informirana policija u Italiji”, dodala je ona.

Podsjećamo, veliku pažnju javnost prije nešto manje od dva mjeseca privukla je informacija o uvozu velike količine otpada na prostor općine Drvar.