U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske, u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi,  jučer je započela obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom ospobljavanju. U ovome naraštaju prihvaćeno je devet ročnika i dvije ročnice. Među njima je i hrvatska tekvandoašica, naša Iva Radoš.

Kako je priopćio MORH RH u ovom je roku zastupljeno sedam sportova i to: taekwondo, hrvanje, gimnastika, boks, judo, karate i streljaštvo, a obuka ročnika na dragovoljnom osposobljavanju trajat će 40 dana.

O svojoj novoj ulozi, Iva nam je napisala sljedeće:

Pozdrav dragim čitateljima Tomislavcityja od Ive Radoš!

Nakon dida Ivana Radoša – Tonkića i dida Mate Radoša – Doke, hrvatskih vojnika tijekom II. svjetskog rata, te stričeva Mate (brigadir HV-a) i Joze –  hrvatskih vojnika tijekom Domovinskog rata, konačno je došlo vrijeme da Radoši imaju najjačeg pripadnika hrvatske vojske!

Ministarstvo obrane RH s vrhunskim sportašima sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu OS RH na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora. Temeljem Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj, obuku su započeli ovi vrhunski sportaši: Lovre Brečić, Iva Radoš i Kristina Tomić (taekwondo), Dominik Družeta (judo), Toni Filipi i Marko Milun (boks), Ivan Huklek i Ivan Lizatović (hrvanje), Miran Maričić (streljaštvo), Ivan Kvesić (karate) i Robert Seligman (gimnastika).

Tomislavcity