Strateg Modrih Nenad Bjelica, koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Osijek-Dinamo, zbog psovanja sudaca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna, stoji na službenoj stranici HT Prve HNL.

Zbog ove odluke Bjelica će propustiti pet utakmica. Neće voditi domaće utakmice protiv Intera, Rijeke i Istre 1961, te gostujuće protiv Hajduka i Varaždina. Na klupu Dinama trebao bi se vratiti protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Bjelica se ispričao nakon incidenta u Osijeku, ali to više nije moglo utjecati na činjenicu hoće li dobiti kaznu ili ne.

Također, sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene u 22. kolu, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo) kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.

Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo, a po prijavi Povjerenika za natjecanje.

Na istoj utakmici u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna, a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna.

gol.hr