U petak, 18. listopada 2019. godine održat će se prva sjednica Nadzornog odbora JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres u novom sastavu i po najavama jedina točka bit će razrješenje članova Uprave Društva i imenovanje vršitelja dužnosti direktora Društva.

Bit će interesantno vidjeti hoće li se na navedenoj sjednici pojaviti predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda, a ako se i pojave, kome će dati potporu.

Međutim, imajući u vidu da nisu sudjelovali u smjeni članova Skupštine Društva iz reda hrvatskog naroda pojava članova Nadzornog odbora iz reda srpskog i bošnjačkog naroda bila bi iznenađenje.

Isto tako, bit će interesantno vidjeti hoće li smjena Uprave Društva biti izvedena od strane „disidenata“ kako ih naziva predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Branko Ivković, a u stvari radi se o provedbi odluke Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad i šest (6) članova Kluba zastupnika HDZ BiH u Skupštini Hercegbosanske županije iz Tomislavgrada ili će smjena biti obavljena od strane neformalne grupe iz Tomislavgrada.

S obzirom na zaključke Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije (link:https://docdro.id/GqZJ3ir ) i zaključke predsjedništva HDZ BiH (link: https://docdro.id/fo0i6Bj) za očekivati je da će do petka vrh HDZ BiH povući u ovoj situaciji jedini mogući potez i neće sebi dozvoliti daljnju blamažu i dozvoliti Općinskoj organizaciji HDZ BiH i Klubu zastupnika HDZ BiH iz Tomislavgrada da vrše smjene njihovih kadrova protivno odlukama viših stranačkih tijela, a sve to pod okriljem HDZ BiH.

Sadašnji direktor JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije na nedavno održanoj konferenciji za tisak najavio je borbu svim mogućim političkim i zakonskim sredstvima kako bi se sadašnja Uprava održala na trenutnim pozicijama.

Bit će interesantno vidjeti radi li se u ovom slučaju o borbi članova Uprave Društva za jedno od najbitnijih načela u djelovanju – načela zakonitosti, iako ih njihov dolazak 2016. demantira, ili se i u ovom slučaju radi o tom da se žele sačuvati sve moguće privilegije koje te sa sobom nose zbog čega su spremni na sve da ostvare jedini cilj: „SVE DAM, STOLICE NE DAM“.

Livno, 14. listopada 2019. godine

Predsjednik Županijske neovisne liste i
zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije
Draško Dalić