Biciklističko – turistički maraton, koji već dugi niz godina u više od 30 općina u BiH uspješno organizira biciklistički klub “Bike Tour” iz Lukavca, ove godine će se održati u Tomislavgradu. Tom prigodom predstavnici spomenutog biciklističkog kluba posjetili su Općinu Tomislavgrad, gdje su ih primili Luka Krstanović, predsjednik Općinskog vijeća, Ante Vukadin, planinarsko društvo “Orlova stina” te Jozo Čamber i Vedran Jurišić iz tomislavgradskog biciklističkog kluba u osnutku.

Prema riječima organizatora cilj maratona je, popularizacija brdskoga biciklizma, promocija prirodnih ljepota te kulturno – povijesnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja manifestacija će trajati od 29. lipnja do 3. srpnja, a tijekom tih šest dana biciklisti će voziti nekoliko etapa, od Tomislavgrada do Blidinjskog i Buškog jezera, kao i stazama po okolnim planinama.

Tehničku pomoć u realizaciji projekta pružit će im članovi planinarskog društva “Orlova stina”, biciklističkog kluba iz Tomislavgrada i Općina Tomislavgrad.