Sinoć je u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije održana redovita izvještajna skupština HNK Tomislav.

U svome izvješću predsjednik HNK Tomislav gosp. Ilija Bagarić Lila poseban naglasak stavio je na stabilnost kluba i ulaganje u infrastrukturu koje nadilazi mogućnosti kluba ove razine. Pri tome je pohvalio pomoć i razumijevanje lokalne zajednice na čelu s načelnikom Općine Tomislavgrad gosp. Ivanom Vukadinom, te drugih domaćih ljudi koji djeluju na razini županije, odnosno u Nogometnom savezu BiH.

U protekloj godini završeno je uređenje prostora između upravne zgrade prema malom terenu s umjetnom travom, te su početi radovi na velikom terenu s umjetnom travom. Također, zamijenjena je kompletna vodovodna instalacija oko glavnog terena gdje su bili veliki gubitci vode što je stvaralo znatan financijski izdatak.

Za HNK Tomislav posebno je bitna izgradnja velikog terena s umjetnom travom. Taj projekt radi se u suradnji s UEFOM koja je preko NS BiH odobrila 15 projekata u BiH. Naravno značajna sredstva u ovome projektu osigurala je i Općina Tomislavgrad. Izgradnjom ovoga terena stvorit će se još bolji uvjeti za treninge svih selekcija u kojima trenira preko 200 djece (210 do 240 djece ovisno o dobu godine).

Djeca se natječu u kategorijama: limači i cicibani, početnici, pioniri, kadeti i junori. Sve selekcije koje se natječu u međužupanijskoj ligi ili omladinskoj ligi BiH na kraju polusezone zauzimaju visoka mjesta (2. ili 3.) s tim što su juniori bili najuspješniji i polusezonu završili na 1. mjestu. Seniorska ekipa zauzela je na kraju polusezone 6. mjesto, pa se u proljetnom dijelu očekuju bolje igre i popravka plasmana.

U financijskom dijelu izvješća prezentirano je da je klub imao oko 245.000 KM prihoda. Od toga je najveći dio dobiven od Općine Tomislavgrad u iznosu od oko 71.500 KM. Od sponzora je prikupljeno oko 30.000 KM, od omladinske škole oko 49.000 KM, od projekata na različitim natječajima sa svih razina oko 30.000 KM, te ostalo od prodaje u Fan Shopu, Općinske nogometne lige,…

Ukupni rashodi bili su oko 258.000 KM. Najveći iznos od oko 77.000 KM utrošen je za financiranje osoblja (treneri, čistačice, tajništvo). Za naknade seniorskoj ekipi utrošeno je oko 40.000 KM, za prijevoz svih selekcija oko 21.000 KM, rate kredita oko 16.000 KM, komunalije, telefoni i struja oko 15.000 KM, nabavka robe za Fan Shop oko 14.000 KM, troškovi suđenja oko 12.500 KM, funkcioniranje Klubane oko 11.5000 KM, organizacija ONL 2019. oko 11.000 KM, različiti građevinski radovi oko 10.000 KM,…

Za 2020. godinu u infrastrukturnom dijelu najbitniji je završetak velikog terena s umjetnom travom. Plan je da se cijeli projekt završi do kraja lipnja 2020. godine. Također, ove godine će se uraditi čepiranje glavnog terena i pomoćnog terena iza velike tribine. Ovaj posao će se uraditi odmah po završetku natjecateljske sezone seniora.

U sportskom dijelu planira se osigurati stabilan rad i funkcioniranje svih selekcija. Planira se organizirati i jedan jak međunarodnih omladinski turnir, no, o tome će se više riječi biti kada se dobiju potvrde inozemnih ekipa. U kolovozu je na stadionu planirana organizacija kampa GNK Dinama. U tijeku su razgovori da ovaj termin u kolovozu postane redoviti Dinamov kamp i u idućim godinama. I ove godine planirano je tradicionalna organizacija Općinske nogometne lige.

Ove godine obilježava se i 100 godina organiziranog nogometa u Tomislavgradu. S time u vezi planirano je obilježavanje ovoga događaja kroz više manifestacija. Uskoro će biti imenovan i organizacijski odbor koji će donijeti točan plan aktivnosti oko ovoga obilježavanja.

Na kraju je napomenuto da je HNK Tomislav redizajnirao svoju opremu i da će sva oprema uskoro biti dostupna u Fan Shopu HNK Tomislav. Ovo je prilika za sve koji vole HNK Tomislav i žele imati ovu unikatnu opremu da se jave u HNK Tomislav i rezerviraju opremu i rekvizite koje žele imati.

Tomislavcity