Danas je u Tomislavgradu potpisan sporazum o suradnji između Staračkog doma sv. Nikola Kazaginac i JU Starački dom Tomislavgrad.

U nazočenosti općinskog načelnika Ivana Vukadina, sporazum su potpisali direktor Staračkog doma sv. Nikola Kazaginac Nikola Renić i ravnatelj JU Starački dom Tomislavgrad Ante Sladoja.

Kako su istaknuli potpisnici, sporazum za cilj ima unaprijediti poslovnu suradnju, te podići kvalitetu usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Tomislavgrada. Prioriteti će biti suradnja po pitanju smještaja korisnika, edukacije djelatnika, kao i zajedničkog iznalaženja sredstava potrebnih za što kvalitetniji rad tih ustanova, objavljeno je na službenim stranicama Općine Tomislavgrad.

Javna ustanova Starački dom Tomislavgrad djeluje od 1998. godine. Osnivač joj je OV Tomislavgrad, a njene usluge ustanove trenutno koristi 115 korisnika smještenih u 51 sobu (od jednokrevetnih do četverokrevetnih ), a po riječima ravnatelja velika je potražnja za dodatnim smještajnim kapacitetima, navodi FENA. Oko 70 posto korisnika Staračkog doma dolazi s prostora općine Tomislavgrad, 20 posto s prostora Livna, dok ostali štićenici dolaze s prostora Kupresa, Rame, Posušja, Čapljine. U Staračkom domu Tomislavgrad zaposleno je 39 osoba.

Starački doma Sv. Nikola Kazaginac privatna je ustanova. Smještena je pored Buškog jezera, u blizini graničnog prijelaza Kamensko. Kapacitet tog doma je 120 ležaja.

Općina Tomislavgrad/FENA