Kada vas ujutro u vlastitome dvorištu dočeka napušten automobil koji je sletio s ceste i  kada to nije prvi put, onda se ne osjećate najbolje, piše naš čitatelj.

Naime, od kada je uređen ulaz u grad od Blažuja, proširena cesta, urađeni nogostupi izgledalo je da je gornji dio grada napokon pripojen ostatku grada i da čini jednu uređenu cjelinu.

No, to je samo privid, kažu stanovnici toga dijela grada. Šira ulica postala je poligon i trkalište za mnoge nesavjesne vozače, a katkad se čini kao da je staza za formule. Ulica nije predviđena za velike brzine i skretanje s obilaznice i spuštanje u grad, posebno ne za kišnoga vremena kada je cesta vrlo skliska. Takve brzine mogu biti pogubne za vozače, ali i za stanovnike okolnih kuća i dvorišta u kojima se igraju djeca.

Naš čitatelj piše da se obraćao mjerodavnima, da su mu obećali postaviti dodatnu prometnu signalizaciju pa pozvati policiju i, ako ne bi bilo rješenje, postaviti ležeće policajce. No, čitatelj piše, ništa od toga. Kaže, razmišlja pločnik ograditi betonskim blokovima pa što bude.

Nadamo se da će mjerodavni uskoro poduzeti neku od najavljenih mjera koje će omogućiti mirniji život stanovnicima uz ovu prometnicu te da naš čitatelj neće biti primoran braniti se betonskim blokovima.

Tomislavcity

Foto: Čitatelj