U pravoslavnoj crkvi svetoga Nikolaja Čudotvorca u Tomislavgradu danas je služena liturgija i proslava krsne slave ovoga hrama, izgrađenoga davne 1864. godine.

U nazočnosti malobrojnih pravoslavnih vjernika s prostora naše općine, ali i vjernika pristiglih iz nama susjednih općina, kao i Republike Srbije, sveti obred je služio mostarski i duvanjski paroh Radivoje Krulj.

Uz predstavnike općine Tomislavgrad i Hercegbosanske županije, gvardijana Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu fra Sretana Ćurčića, liturgiji su nazočili i predstavnici tomislavgradske Islamske vjerske zajednice: Amer-ef. Jugo, glavni imam Medžlisa IZ Tomislavgrad i Ibrahim Kapetanović, predsjednik IZ Medžlisa Tomislavgrad.

Nakon završetka obreda nastavljeno je druženje u prostorijama obližnje Gimnazije Marka Marulića, gdje je općina Tomislavgrad i ove godine organizirala prigodni domjenak za okupljeni vjernički puk.

Nakon okrjepe pravoslavni vjernici su se uputili prema svim pravoslavnim grobljima na području naše općine u kojima su pokopani njihovi najmiliji.

mandino-selo.com