Sutra, u subotu, 22. lipnja, “Udruga krmaka” Tomislavgrad organizira tradicionalno druženje u Grlima, kod šumarske kuće.

Ovo cjelodnevno druženje, mogli bi reći tradicionalno, doživljava svoju okruglu obljetnicu, 15. po redu, pa organizatori vjeruju da će proteći u prijateljskom i ugodnom ozračju, kao i sva ranija. Kako su i krmci svjesni ljepote koja ih okružuje u predivnom okruženju oko šumarske kuće u Grlima, krmske norme podginute su na jednu višu razinu te će se organizirati visokocivilizirana fešta, usudili bi se reći neprikladnu nazivu udruge.

No, šalu na stranu, iako ima ružno ime pa na prvu asocira na kakav krkanski skup, to je ipak udruga plemenitih, dragih i iskrenih ljudi, spremih u svakom trenutku biti na pripomoći jedni drugima, kao i društvenoj zajednici. Ujedno, to je i susret svih krmskih udruga iz bližeg i šireg okruženja, Hercegovine i Bosne, susret istinskih prijatelja, koji ne priznaju razdjelnice bilo geografske, rasne, nacionalne…

Poštovani čitatelju, ako si kada imao predrasude prema nazivu udruge, skupovima koje organizira ili ljudima u toj udruzi, svakako se odvaži i dođi sutra na navedenu lokaciju i uvjeri se u plemenitost, iskrenost i jednostavnost ljudi koji organiziraju ili nazoče ovome događaju. Ovaj događaj je u puno stvari manje krmski od “važnih” društvenih događaja i njihovih posjetitelja.

Svi ste dobrodošli!

“Udruga krmaka” Tomislavgrad

Ured Predsjednika