Mekšaj ćudi kamene,
zagrij grudi ledene,
ne daj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju,
što se u te ufaju,
sedam svojih dara daj.

Krizma u Tomislavgradu. Bogu hvala naših 108 krizmanika dočekalo je da primi sakrament sv. krizme koji će im uskoro udijeliti mons.Ratko Perić.

Objavljuje Tomislavcity TC u Subota, 11. srpnja 2020.

Mons. Ratko Perić je na večerašnjoj misi uočnici, u okviru devetnice sv. Nikoli Taveliću u Tomislavgradu, udijelio sakrament svete krize za 108 krizmanika naše župe (54 djevojke i 54 mladića.) Mons. Perić je ujedno predslavio koncelebrirano misno slavlje. Mlade je pozvao da od danas, kao punoljetni kršćani, razlikuju dobro od zla, odnosno pravdu od nepravde. Naglasio je da nije dovoljno samo prepoznati već i da valja izabrati pravo. U homiliji je u više navrata istaknuo važnost molitve i rada koji nam preporučuje i sam sv. Benedikt riječima: “Ora et labora.”

– Bog nas je sve stvorio za rad. Obrađujte svoja polja i ne odlazite u tuđinu, kazao je otac biskup ovim mladim ljudima.

Objavljuje Tomislavcity TC u Subota, 11. srpnja 2020.

Dodajmo da je sveta misa slavljena na vanjskome oltaru duvanjske spomen bazilike, a kao i uvijek, svojim skladnim pjevanjem uveličao ju je veliki župni zbor. sv. Nikole Tavelića.

– Tko pjeva, dvostruko moli, riječima sv. Augustina, pohvalio je otac biskup naš župni zbor dodavši da se iza njihovoga lijepog pjevanja zasigurno krije puno rada.

Našim krizmanicima, njihovim obiteljima i kumovima upućujemo iskrene čestitke u prigodi današnjega sakramenta.

Z.S./Tomislavicty

Objavljuje Tomislavcity TC u Subota, 11. srpnja 2020.