Kao što je bilo i najavljeno, danas je u Tomislavgradu u 10 sati počela specijalna izložba tornjaka Tip B, “Kup kralja Tomislava”, s dodijelom kandidature CAC BiH. Za izložbu je prijavljeno oko 40 izlagača iz BIH i Hrvatske, a održava se na igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Izložbu je otvorenom proglasio općinski načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić poželjevši uspjeh izlagačima te dobro vrijeme, a sucima dobro suđenje.

Podsjećamo, glavni sudac na izložbi je Dino Haračić iz Srednje Bosne, međunarodni sudac i uzgajivač tornjaka, a njegov delegat Zdravko Pranić Švabo.

Uoči početka izložbe, vlasnik dvogodišnje Lune iz Imotskog, gospodin Dušan Petričević kazuje nam da se prvi put pojavljuje na jednoj ovakvoj izložbi. Upoznaje nas da se već 29 godina bavi uzgojem koka “Hrvatica”, a od prije nekoliko godina i uzgojem tornjaka.

Prvi put na izložbi sudjeluje i pas Bravo Panonicus vlasnika Dragana Cvitkušića iz Vinkovaca, kao i tornjak Martini iz Rame vlasnika Marina Ćališa.

Uz njihove kolege iz Tomislavgrada, te drugih mjesta RH i BIH tu su i zainteresirani posjetitelji, zaljubljenici ove pasmine i općenito četveronožnih ljubimaca.

Dio atmosfere s izložbe, koju su organizirali Kinološki savez Herceg Bosne i Kinološki kluba „Tornjak“ Tomislavgrad, pogledajte u priloženoj fotogaleriji i videozapisu.

Z.S./Tomislavcity