Ponos koji su Vatreni ovih dana donijeli svome narodu obojio je večeras cijeli Tomislavgrad u crveno – bijele kockice. Prolomile su se domoljubne pjesme njegovim ulicama, a i na vedrom su nebu spektakularnim vatrometom zasjale crvena, bijela i plava boja.

Na ovaj su način Tomislavgrađani, u organizaciji “Sinova pobjede” uoči finalne utakmice jasno pokazali da su u ovome gradu, bez obzira na sutrašnji rezultat, Vatreni već pobjednici.

Skup potpore uz veliki odaziv večeras je počeo na platou nekadašnje robne kuće, a vesela se i ponosna povorka nakon zapaljenih baklji uz domoljubne pjesme razlila glavnim ulicama svoga grada. Okupljeni ponovno u središtu grada, pokraj kipa kralja Tomislava, Vatrenima su prekrasnim vatrometom iskazali ogromnu zahvalnost.

-Ponos, srce i snagu volje pokazali su nam naši nogometaši ovih dana a sada, više nego ikada, podrška je potrebna i njima, misao je koja je ponukala organizatore na ovaj događaj, a njihovom se pozivu odmah odazvalo i staro i mlado ovoga grada.

Kako je divno biti Hrvat osobito ovih dana, u Tomislavgradu kao i u cijelome svijetu, složio se okupljeni narod te je večerašnjim zajedništvom, ovdje u gradu prvoga hrvatskog kralja poslao glasnu i jedinstvenu poruku: Vatreni, sretno sutra i hvala vam!

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity