Od početka pandemije krajem veljače do danas u Austriji je od Covida-19 oboljelo ukupno 305.704 osoba, a ozdravilo ih je 262.314, piše Večernji list.

Vezano uz osobe koje su bile zaražene koronavirusom, a potom su ozdravile, poznata Klinika u glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol, Innsbrucku objavila je u utorak rezultat nove Studije, koja je pokazala da „tko jednom preboli Covid-19, dugoročno je imun“.

„Kod osoba koje su ozdravile nakon infekcije koronavirusom ne postoji razlog za zabrinutost od ponovnog obolijevanja, mutacije ili prijenosa bolesti na druge. Kod njih je dokazana stabilna, dugoročna otpornost“, tvrdi voditelj Studije, austrijski neuro-imunolog Florian Deisenhammer u razgovoru za Austrijsku novinsku agenciju APA.

Deisenhammer je napomenuo je kako je Studijom bilo „obuhvaćeno 29 sudionika, prosječno starih 44 godine, koji su u ožujku ove godine preboljeli zarazu Covid-om 19“.

Dodao je kako se navedeni rezultat poklapa sa sličnim međunarodnim saznanjima na tu temu. Najavio je nastavak istraživanja, kako bi se dodatno učvrstio rezultat danas objavljene Studije.