Posljednje ljetno kolo, 16. po redu, Duvanjske trkačke lige “Ante Baković Fanta” trčalo se danas u predivnom okruženju duvanjskoga Kologaja. Start i cilj je bio na izletišu Seget a na startu trke pojavilo se više od 30 natjecatelja. Trčale su se se dvije staze: kraća na 3,3 km i duža na 7,5 km.

Voditelj i organizator današnje utrke bio je Krešimir Sliško koji je natjecatelje upoznao s novostima, pripremama za Duvanjsku destetku te s propozicijama i današnjom stazom. Posebno je pozdravio današnje goste iz Mostara, Mirelu Čučak i Adia Čučka koji su inače prijatelji mnogim članovi AK Puls i s njima trče različite utrke od 5 kilometara od maratona. Mirela Čučak inače je i poznata triatronka. Svi nazočni su velikim pljeskom pozdravili goste i zahvalili na njihovom dolasku.

Valja prenijeti i informaciju koju je rekao gosp. Sliško da će se u nedjelju uvečer, 29. srpnja, u 19:00 sati trčati probna Duvanjska desetka kako bi se provjerila staza i vidjelo što se sve još mora poduzeti do subote, 4. kolovoza kada je veliki atletski dan u Tomislavgradu i utrka gradskim ulicama s više od stotinu natjecatelja.

Pobjednik današnje utrke na 7,5 km je Vinko Sliško, drugo mjesto zauzeo je Krešimir Parlov, a treće Emil Drmić. Stazu od 3,3 km prvi je istrčao Tomislav Batarilo Toša, drugi je bio Stjepan Ćurić, a treći Stipe Perić – Ćipa. Kod žena najbrža je bila Mirela Čučak, druga je bila Vesna Ćavar, a treća Matilda Krajina.

Čestitke svim natjecateljima!

Rezultate utrke na 7,5 km možete pogledati OVDJE.

Rezultate utrke na 3,3 Km možete pogledati OVDJE.

Ukupni poredak nakon 16 kola za muškarce možete pogledati OVDJE.

Ukupni poredak nakon 16 kola za žene možete pogledati OVDJE.

Više o pripremama i prijavama za Duvanjsku desetku pročitajte OVDJE.

DTL/Tomislavcity