U organizaciji “Obiteljskog savjetovališta Međugorje” (OSM) od 21. do 23. rujna, u Međugorju će biti održana javna tribina i obiteljski seminar kroz koje se želi ukazati na nezamjenjivu ulogu obitelji u društvu.

Od velikog je značaja obitelji pružiti potporu i ohrabrenje na njezinom putu trajnog odgoja i rasta u vjeri kako bi se zaštitila i uspješno suprotstavila negativnim trendovima današnjice, kazali su organizatori.

Na javnoj tribini “Obitelj stup društva – kako odgovoriti izazovima današnjice?” o teološkoj, psihološkoj i antropološkoj pozadini funkcioniranja obitelji govorit će svećenik, psiholog i psihoterapeut Josip Bošnjaković, liječnik pedijatar Darinka Šumanović – Glamuzina te psiholog i psihoterapeut Ankica Baković.

Tribina će se održati u petak, 21. rujna, s početkom u 19 sati, u dvorani Ivana Pavla II (žuta dvorana), a ulaz je slobodan. Seminar za obitelj obuhvatit će interaktivna predavanja sa zajedničkim radionicama u malim grupama za supružnike kao jednakopravne nositelje obiteljske zajednice sa svojim ulogama koje se nadopunjuju.

Seminar je besplatan uz obavezne prijave te će integrirati stručna predavanja, praktična iskustva i radionice u kojima će aktivno sudjelovati sami polaznici, a organizatori su naglasili kako će tijekom održavanja seminara biti organizirano i čuvanje djece.

Fena/HMS