Danas su u Osnovnoj školi fra Mije Čuića svečano obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U svojim su se učionicama već danima revno pripremali za ovu svečanost, te su se danas spremno okupili oko bogatih, izuzetno maštovitih trpeza.

Svoju zahvalnost dragome Bogu za sve dobivene darove, majkama i bakama koje su svojim marljivim rukama i ove godine obogatile  trpeze, iskazali su prigodnim molitvama uz neizostavan svećenički blagoslov.

U područnoj školi u Mesihovini danas su gostovale i djelatnice pekarnice “Tomislav” iz Brišnika, koje su učenike podrobnije upoznale sa svojim zanimanjem te su ih i silno uveselili zajedničkim spremanjem mirisnih krafni.

Krafnice i ukusne keksiće  sa svojim učiteljicama spremali  su i  učenici u Mrkodolu dok je u Crvenicama upravo za ovu manifestaciju upriličena i izvrsna izložba radova.

 

Tako su “Dani kruha i zahvalnost za plodove zemlje” danas   svečano  obilježeni u cijeloj školi, kako u središnjoj tako i u svim područnim, jer je u svakoj bila protkana velika ljubav, požrtvornost i neizostavna mašta svih sudionika u nastavi.

Stoga svim našim učenicima, djelatnicima, svećenicima, roditeljima i današnjim gostima, svima koji su dali svoj doprinos u ovoj proslavi, upućujemo zahvalnost  i iskrene čestitke.- istaknuli su u spomenutoj školi.

Više slika pogledajte u galeriji.

Ivana Ćurić/Tomislavcity